Mit tesznek az illetékesek? - Sporttárs

Korábban már volt egy bejegyzésem arról, hogy a sportfogadásokhoz kapcsolódó csalások, csalási kísérletek hatása mennyire romboló. A helyzet kezelése a sportszövetségek számára is égetően fontos. Hogy mit tehet például az MLSZ, arról kedd este a szervezet jogi és sajtóirodájának vezetője beszélt egy kereskedelmi rádión.

Borbély Zoltán szerint a bundával – és az erre irányuló próbálkozásokkal – az a(z egyik) legnagyobb probléma, hogy nehezen ellenőrizhetőek, utólag szinte már soha nem lehet kristálytisztán látni, hogy honnan, kitől indult a folyamat. Az MLSZ éppen ezért a proaktivitásra helyezi a hangsúlyt, aminek egyik eszköze pontosan az, hogy folyamatosan „melegen” tartják a témát.  A csalások elleni kampányok mögé állnak, tájékoztatják a sportág szereplőit az esetleges következményekről, és persze arra bátorítanak minden játékost, játékvezetőt és klubvezetőt, hogy amint megkeresik őket kétes ajánlatokkal, azonnal jelezzék azt az MLSZ illetékesei felé, hogy az ilyen ügyekben hatáskörrel, illetékességgel rendelkező szervnél feljelentést tehessenek.

A labdarúgó szövetség tisztában van azzal, hogy a csalókkal csak határozott fellépéssel, a főszereplőknek biztosított segítségnyújtással lehet hatékonyan felvenni a harcot. De ebben a törekvésben nincsenek egyedül, hiszen a meccsek tisztaságának megőrzése nem csak az ő érdekük: a meccsek tisztaságáért a fogadásszervezők is sokat tehetnek.

Szólj hozzá!

Címkék: mlsz bunda borbély zoltán fogadásszervező

A bejegyzés trackback címe:

https://sporttars.blog.hu/api/trackback/id/tr613229916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása