Zéró tolerancia a csalókkal szemben – mondja a sportriporter - Sporttárs

Az egyik kereskedelmi rádió – utóbbi hetekben már-már megszokottnak mondható – kedd esti riportsorozata a héten is folytatódott. A műsorvezető beszélgetőpartnere ezúttal hazánk egyik legismertebb sportriportere, Gundel Takács Gábor volt, aki határozottan foglalt állást bunda-ügyben.

A sportrajongók körében közvetlensége, és egyedi, kissé pikírt humora miatt kedvelt „Gundi” szerint csak és kizárólag a zéró tolerancia elvét vallva szabad felvenni a harcot a csalókkal. Mert olyan nincs, hogy egy bizonyos pontig való bármilyen befolyásolás nem számít bundának. Amint egy sportolót megkeresés ér, azonnal jelentenie kell a dolgot az illetékeseknek. A bundáról csak utólag napvilágra került történetek elszaporodása ugyanis a televíziós szerint azt eredményezi, hogy a szurkolók bizalma megrendül – és nem csak az adott csapatban, de az egész sportágban is. Márpedig ez akár ahhoz is vezethet, hogy az adott sportág elvész a süllyesztőben - erre tökéletes példa (sajnos) a Tour de France, az doppingvétségek miatt.

Gundel Takács Gábor szerint meg kell tehát védeni a sportot, és természetesen meg kell védeni a nézőt is. Hiszen ő az, aki pénzt ad azért, hogy lásson egy-egy sporteseményt, pénzt költ arra, hogy a gyermeke sportoljon, és ő az, aki a gyerek elé példaképként sportolókat állít példaképként. A sport élményét és hitelességet veszélyeztetik a csalók, akik saját érdekeik miatt milliók örömforrását teszik tönkre.

A sportriporter véleménye egyértelmű – és abszolút egybecseng a korábbi két megszólalóéval: azért, hogy a csalási kísérletek ne harapózzanak el a mostaninál is nagyobb mértékben, csakis a csalókkal szemben alkalmazott zéró tolerancia alkalmazásával lehet tenni!

2 komment

Címkék: gundel takács gábor tour de france zéró tolerancia bunda

A bejegyzés trackback címe:

https://sporttars.blog.hu/api/trackback/id/tr933265650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Urbusz 2011.09.30. 19:00:50

Igaza van, a Tour hogy eltűnt a süllyesztőben. Csóringerek ott tekernek, és észre sem veszik, hogy a világ le sem szarja őket....
süti beállítások módosítása