Ami csak a rutinos rókáknak megy - Sporttárs

Korábban is boncolgattam már, hogy egy-egy bunda-ügy kezelésekor nem csupán a játékszervezők és a sportolók felelőssége óriási, hanem a sportújságíróké is – kedvenc heti riportsorozatomat hallgatva ez ismét bebizonyosodott. 

 
A Class FM-en ezen a héten Dobor Dezső, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke beszélt arról, mit érez egy sportújságíró, amikor egy ilyen kényes helyzettel szembesül. Mindenekelőtt úgy gondolja, egy igazi sportújságírónak minden félelmét félre kell tennie, és a nagyközönség elé kell állnia, ha csalásról szerez tudomást. Ilyen információkhoz jutni azonban nem könnyű, sőt: a főszereplők véd- és dacszövetsége miatt egy rutintalan vagy kevésbé kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkező újságíró ne is álmodjon arról, hogy olyan sztorikkal rukkolhat elő, mint Declan Hill: még ha rutinos, vén róka is valaki a szakmában, akkor is évek, de lehet, hogy akár évtizedek is kellenek ahhoz, hogy egy komplett történetet felderítsenek. 
 
Annyi biztos, hogy egy újságírót nem más, mint a sport iránti rajongás vezérel akkor, amikor nekilát egy kusza eset megoldásának – hiszen díj vagy kitüntetés nem jár a munkáért és az eredményekért. Legnagyobb elismerés a tudat, hogy az ő kezdeményezésére elindított folyamat végén a bűnösök megbűnhődnek. 
 
És ismét visszatértünk a vesszőparipámhoz: lehet-e tenni a csalás ellen, és ha igen, mit – és ki legyen, aki igenis odateszi magát?
A keddi interjú során is azt éreztem, hogy a kérdés nem egyszerű. Addig ugyanis nem lehet megelőzni a bundát, amíg egy sportágon – pl. a leginkább érintett labdarúgáson – belül ténykedők nem tudnak józanul gondolkodni akkor, amikor megkörnyékezik őket. Szerencsére azonban ha ilyen helyzetben a sportújságírók bárkinek is segíteni tudnak, örömmel állnak rendelkezésre.
 
Az oknyomozás tehát folytatódik! 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csalás bunda sportújságíró declan hill

A bejegyzés trackback címe:

https://sporttars.blog.hu/api/trackback/id/tr663301192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása