Szégyellje magát, kedves Rooney papa - Sporttárs

Ennek a blognak a hasábjain minden egyes bejegyzésben hangsúlyos szerep jut a felelősségvállalásnak, a sporttal foglalkozók, avagy a tűzhöz közel állók etikus viselkedésének fontosságának. Éppen ezért fájó olyan hírekről olvasni, olyan információk birtokába jutni, amik arról szólnak, hogy a sportban közvetlenül érintett személyek megfeledkeznek szerepükről, illetve tetteik súlyáról.

 
Az egyik legnagyobb botrányt az elmúlt hét során mindenképpen Wayne Rooney-nak, az angol labdarúgó válogatott, és a Manchester United csatárának édesapja és nagybátyja kavarta. Az anyagi gondokkal bizonyára nem küszködő – bár gyermekével nem különösebben jó viszonyt ápoló – idősebb Wayne Rooney ugyanis egy skót labdarúgó bajnoki kapcsán került fogadási csalás gyanújába nyolc másik társával együtt. A Hearts valamint a Motherwell részvételével még 2010 decemberében lejátszott összecsapáson ugyanis Steve Jennings kapott piros lapot, amivel csupán két probléma adódott. Egyrészről indokolatlanul magas összegeket regisztráltak a ”lesz-e kiállítás a mérkőzésen?” kitételű – felelősnek egyébiránt szintén nem nevezhető – fogadási ajánlatra, másrészről Jennings fura körülmények közepette, a játékvezető inzultálásával harcolta ki a piros lapot érő második sárga lap „felvillanását” a mérkőzés utolsó perceiben. A nyomozás végül Wayne Rooney édesapjára, nagybátyjára, valamint társaikra terelte a gyanút. A gyanúsítottakat letartóztatták, és kihallgatást, ítélet azonban még nincs. 
 
De adódik a kérdés, hogy az egyenként 200-500 fontig terjedő tétek sokaságából elért, nagyjából 35-40 ezer fontra rúgó nyereményre mégis mi szüksége volt egy olyan családapának, akinek a fia heti (!!!) 180 ezer fontot keres a Manchester United tagjaként? Mert az, hogy a saját fia – amúgy is megtépázott – jó hírét veszélyezteti, az egy dolog, de ez a fiatalember éppenséggel az angol válogatott ikonja, emberek tízmillióinak példaképe, vagy kedvence. És ha már egy ilyen híresség édesapja is rossz útra téved, hogyan hihet bárki is a sport tisztaságában?
 
Kedves idősebb Wayne Rooney, ez most óriási nagy birkaság volt, szégyellje magát!

8 komment

Címkék: manchester united wayne rooney steve jennings

A bejegyzés trackback címe:

https://sporttars.blog.hu/api/trackback/id/tr493302968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PiszkosFreddy 2011.10.14. 16:15:56

Én pedig úgy érzem,ez csúnya dolog volt,fel vagyok háborodva.

drani 2011.10.14. 18:02:31

Ez azért mindennek a teteje.

Jokerpofa 2011.10.14. 18:14:20

Emmost a szarerté fizetett blogja, hogy mindenki a hulladék tippmixen nyomogassa az ötös kötéseket?

Robson bá 2011.10.14. 18:28:59

Igen, fent van a logó.
Ettől függetlenül id. Rooney egy fasz, ha tényleg részt vett ebben.

Sporttárs 2011.10.14. 18:47:03

@Theodoro: Nem ezzel a céllal hoztuk létre a blogot. Szerettünk volna egy olyan felületet, ahol arról beszélgethetünk, milyen fontos, hogy a sport tiszta maradjon. Ezzel együtt természetesen örülünk annak, ha sokan tippmixelnek..

cukorrépa 2011.10.14. 19:31:18

wayne rooney egy bugrisképű köcsög, nyilván az apja se sokkal jobb.

Jokerpofa 2011.10.15. 11:43:11

@Sporttárs: a magyar kézilabda bajnokság mondhatni egészen tiszta, ennek ellenére elvétve 1-1 meccsre lehet fogadni, a hendikeppről meg álmodni sem merek. a tippmix egy szar, és az is marad, amíg dilettánsok irányítják.
süti beállítások módosítása