Zéró tolerancia helyett átmeneti amnesztia - Sporttárs

 Most már tudjuk, hogy a fogadási csalások megelőzésének, visszaszorításának több szinten kell(ene) működnie. A sort a sportolók kezdhetnék, a sportújságírók, majd pedig a leginkább illetékes szervek, a különböző sportágak szövetségei folytathatnák. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a legutóbbi hírek szerint az eddigi gyakorlattól eltérő módszerrel lép fel a bunda ellen.

A FIFA ausztrál biztonsági főnöke, Chris Eaton úgy nyilatkozott, hogy a szövetség amnesztiát és pénzjutalmat kínál mindenkinek, aki megfelelő információval látja el a hatóságokat a csalásokkal kapcsolatban. Természetesen az adott vezető, játékos, játékvezető érintettségének módján és mértékén múlik, hogy a teljes amnesztia léphet-e érvénybe, de a vallomástételkor enyhítő körülményként figyelembe veszik a leleplezésre irányuló szándékot is. A most meghirdetett irányelvek mentén zajló jutalom-, és amnesztiaprogram 2012 első felének végéig marad hatályban, azt követően azonban a FIFA-elnöke, Sepp Blatter által hirdetett – és sokak által helyeselt – „zéró tolerancia” elve lép újra érvénybe. 
 
És hogy mit szólnak ehhez a játékosok és az ő képviselőik? 
Terry Higgins, a nemzetközi játékos-szakszervezet – a FIFPro – elnöke szerint nem várhatunk sok eredményt a most meghirdetett módszerektől. Leginkább azért nem, mert a labdarúgók többsége még egy névtelen kérdőív kitöltését sem meri felvállalni, nemhogy egy nyíltszíni vallomástételt. 
 
Ettől azért az ötlet még megér egy próbát, kellő pénzjutalom mellett ugyanis az amnesztia lehetőségének lehet olyan hatása a játékosokra, amelynek következtében újabb nemzetközi, fogadási csalásokból élő bűnszervezetek lepleződhetnek le.

Szólj hozzá!

Címkék: csalás fifa zéró tolerancia bunda sportújságíró

A bejegyzés trackback címe:

https://sporttars.blog.hu/api/trackback/id/tr733319785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása