Potom 3000 euró volt a tarifa - Sporttárs

A Központi Nyomozó Főügyészség hosszú ideje foglalkozik már bizonyos magyar labdarúgó-bajnokik kapcsán felmerült fogadási csalások ügyével, amelynek eredményeként csütörtökön újabb gyanúsított kihallgatására került sor. A 2010 májusának elején lejátszott DVTK–Nyíregyháza NB I-es mérkőzés kapcsán hallgatták ki Sz. Györgyöt – egy korábbi labdarúgót – három rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozójának, tagjának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt. Vagyis jó nagy slamasztikában van…  

 

A további hét gyanúsított közül öten már előzetesben ülnek, ugyanakkor ahogy halad előre a cselekmény szálainak kibogozása, egyre árnyaltabb és hihetetlenebb a kép:  

 

A két, akkoriban még nehéz anyagi helyzetben lévő klub három játékosának mindösszesen 3000 eurót ajánlott fel Sz.György, a fogadási csalás kiagyalóinak megbízásából. Számoljunk csak egy kicsit! Hivatalos forrás szerint (gyors tájékozódás az MNB oldalán) a találkozó napján, 2010. május 5-én a közös európai valuta 276,63 forintot ért, tehát pontosan 829 890 forinton osztozhattak - volna, kockára téve megbecsülésüket, hírnevüket és az egész pályafutásukat. Mert Sz. Györgytől – mint kiderült – egy olyan mérkőzés kapcsán fogadtak el pénzt, amelyre a csalók végül nem is fogadtak, így később visszakövetelték tőlük a kenőpénzt.  

 

És arról, hogy a hitelüket ők már nem fogják visszakapni senkitől, többek között Sz. Györgynek köszönhetően tudnának mesélni..

 

3 komment

Címkék: nyíregyháza csalás dvtk bunda nb 1

A bejegyzés trackback címe:

https://sporttars.blog.hu/api/trackback/id/tr123353855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emgergo 2011.11.04. 18:54:53

Kis kiigazítás: Sz. György tuti nem játszott a mérkőzésen, ti. egy Sz. György sem volt a két csapat összeállításában. Ő a fogadási maffia részéről tett ajánlatot.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.06. 06:04:57

Megérdemlik a büntetést. Elég jól keresnek a focisták mellesleg.

Sporttárs 2011.11.08. 12:31:26

@emgergo: igaz, köszönöm! javítottam
süti beállítások módosítása