Már a BL sem szent? - Sporttárs

2011.12.08.
15:32

Írta: Sporttárs

Már a BL sem szent?

Aki rendszeresen olvassa az egyetlen magyar sportnapilap hasábjait, az abszolút képben van az utóbbi hónapokban egyre csak gyűrűző fogadási csalásokkal kapcsolatos nyomozás állásával és az ügyben érintett játékosok, edzők kilétével. Most úgy tűnik, szorul a hurok a résztvevők nyaka körül, és ennek elsősorban az lehet az oka, hogy a nyomozást vezető szervek egyre több, az érintettektől szerzett vallomás birtokába kerültek. 

 
Csütörtök délelőtt azonban új irányt vett a figyelem, és a szemek Horvátországra szegeződtek, mikor az eddig szentnek és sérthetetlennek gondolt Bajnokok Ligája egyik mérkőzése kapcsán merült fel a csalás gyanúja. 
 
Történt ugyanis, hogy a csoportjában pont nélkül álló Dinamo Zágráb csapata hazai környezetben, hosszú időn keresztül emberhátrányban játszva 7-1-es vereséget szenvedett az Olympique Lyon-tól. Ez önmagában talán még nem lenne eget rengető meglepetés, ugyanakkor ha figyelembe vesszük, hogy félidőben még 1-1 állt az eredményjelzőn, a második játékrészben pedig 25 perc leforgása alatt rámolt 6-ot az addig nem különösebben domináns francia csapat, már árnyaltabb a kép. Természetesen bárkinek lehet 25 pocsék perce – akár még a legmagasabb szinten szereplő csapatnak is, főként emberhátrányban –, de a francia fogadásokat ellenőrző hivatal vizsgálatot kezdeményezett. Közben a Dinamo vezetőedzőjét, Krunoslav Jurcicot azonnali hatállyal menesztette a horvát klub elnöke, ez feltétlenül kuriózum annak fényében, hogy a BL-ből – és az európai porondon való folytatásból – már sokkal korábban kiesett a csapat, hazája bajnokságát ellenben 6 pontos előnnyel vezeti...
 
Remélem, hogy ezúttal vaklármáról van szó, és legalább az elitsorozatot, a Bajnokok Ligáját nem kell úgy emlegetni, mint a fogadási csalások potenciális táptalaját. Mert minden sportbarát számára óriási csalódás lenne, ha a legrangosabb európai kupaküzdelmeket is beárnyékolnák a bűnszervezetek kísérletezései.

6 komment

Címkék: bl bunda olympique lyon dinamo zágráb krunoslav jurcic

A bejegyzés trackback címe:

https://sporttars.blog.hu/api/trackback/id/tr523448295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hallari 2011.12.08. 21:01:27

Ja, nekem is szemet szúrt, meg az Ajax két meg nem adott gólja is. Lehet, hogy ez a hógolyó indítja el a lavinát. Egyszerűen túl nagy pénzek mozognak már a fociban, ez nagyon egészségtelen.

Artie 2011.12.09. 14:20:23

@Sporttárs: Ugye az UEFA annak a szervezetnek a kistesója, amely szerint nem volt megvesztegetés a vb-k odaítélésénél sem?

Több kérdésem nincs.

Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ebben az esetben pont nem volt bunda.

kissiú 2011.12.09. 17:09:53

Pontosítanék: az UEFA szerint nem volt fogadási csalás. Viszont senki nem is állította, hogy az volt. Egyszerűen kellett a biztos továbbjutás a Lyonnak.

johevi 2011.12.09. 19:25:04

Nem FOGADÁSI csalás volt, azaz nagyösszegű fogadás sem előtte, sem alatta nem ment arra, hogy így jut tovább a Lyon. "Sima" csalás ettől még simán lehetett: a szünetben átmentek a hazaiak öltözőjébe, és jövőre az egész Zágráb a Riviérán edzőtáborozik két hétig családostul. Plusz a kapus úgy vetődött hogy az röhej volt, alig bírt melléugrani. Plusz volt két lesgól. Ugyanakkor szomorú lennék, ha igaz lenne ( mármint a bunda ) a Madrid is 18 perc alatt lőtt 4-et nekik, egyenlő létszám mellett, és csak azért nem 8-at, mert szórakoztak

Artie 2011.12.09. 22:24:44

Én egész egyszerűen azért nem hiszem, hogy _fogadási_ csalás volt, mert akkor két meccset kellett lezsírozni, és nagyon durván. Az, hogy Platiniék szóltak, hogy kéne, simán lehet.
süti beállítások módosítása