Röpködnek a nevek - Sporttárs

2011.12.23.
12:07

Írta: Sporttárs

Röpködnek a nevek

Nem lehet azt mondani, hogy a magyarországi fogadási botrány kapcsán akcióba lépő Központi Nyomozó Főügyészség a babérjain ülne, kényelmes munkatempót produkálva. Mint azt bizonyára minden, a téma iránt egy kicsit is érdeklődő olvasónk tudja, az utóbbi hetekben különösen felpörögtek az események: nap nem múlt el anélkül, hogy valamilyen kihallgatásról, letartóztatásról ne érkezett volna hír. Az euró tízezreket megmozgató, gyanússá váló mérkőzések sora vélhetően nem zárul le a Siófok és a Zalaegerszeg egymás ellen vívott két bajnoki összecsapásával, de az biztos, hogy a párharc kapcsán már jó nyomon járnak a hatóságok, hiszen 18 név már biztosan felkerült a gyanúsítottak listájára – és ez a szám csak nőni fog.

 
A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza pénteken jelentette be, hogy nem csupán a ZTE–Siófok párharc, hanem annak odavágója, a Balaton-partiak pályaválasztása mellett lejátszott, és a zalaiak által 4-1 arányban megnyert mérkőzés is a vizsgált találkozók körébe tartozik. A nyomozók a hatáskeltés és elrettentés érdekében sokszor látványos módon, éppen befejeződő mérkőzések végén léptek akcióba, és vették őrizetbe kiszemelt áldozataikat, példának okáért Andruskó Attilát, vagy a Haladás egykori vezetőedzőjét, Aczél Zoltánt. Ez a lépésük több szempontból vizsgálható, de lássuk be, működött. Andruskó ugyanis minden vétkét beismerte a kihallgatások során, ahogy ugyanezt megtette Sütő László is, bár utóbbi tagadta, hogy ő dobta volna fel egykori mesterét, Aczél Zoltánt.
 
A szakvezető esete – akit azóta menesztettek a Haladás vezetői – mindenesetre több szempontból is speciális: leginkább azért, mert a nyomozás kezdeti szakaszában – amikor kiszivárgott, hogy egykori csapata, a Siófok is érintett az ügyben – felháborodásának adott hangot. Ehhez képest alig egy héttel később már ő volt a nyomozók célpontja az előállítások alkalmával, szerepe a mérkőzések manipulálásában azonban egyelőre tisztázatlan.
 
Ami azonban biztosnak tűnik, a gyomorideg minden, még le nem leplezett vétkes mindennapjainak része lehet mostantól, hiszen senki ne gondolja, hogy a névsor megáll 18 embernél...

6 komment

Címkék: haladás siófok zte sütő lászló bunda aczél zoltán központi nyomozó főügyészség andruskó attila

A bejegyzés trackback címe:

https://sporttars.blog.hu/api/trackback/id/tr593490683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.12.24. 11:24:51

Az egész foci a bundáról szól szerintem. Világszerte. Különben nem kerülnének eurómilliókba a játékosok. A fogadást kellene megszüntetni, de ez lehetetlen, mert kéz a kézben járnak.

Jameson14 · http://moneymakingonthenet.blogspot.com 2012.03.08. 22:41:05

Internetes Munkák NEM MLM , NEM KATTINGATÁS , NEM ÁTVERÉS !www.moneymakingonthenet.blogspot.com/

Rengeteg jó véleményel : "Szia! Ez az idáigi legértelmesebb magyar online money making oldal. Én is hobbiszinten foglalkozom a témával. Idáig is köszönet! Az előző kommentolóhoz hasonlóan lehet egy pár privát kérdésem? Tisztelettel"

Nem fogsz csalódni!

Ratkai Mária 2012.04.25. 23:11:55

Az a baj, hogy a játékosok ilyenkor nem csak hogy magukat adják el, hanem az egész csapatot becsapják.

Alfonse · http://www.ahonapkonyve.hu 2012.04.28. 06:48:48

Május 1-én jelenik meg e-book formátumban Rab László könyve a "Kassai tér 17." A toronyházról szól, ahonnan Kutasi Róbert leugrott. És természetesen Kutasiról.

zft · http://www.fitness-terem.info/ 2012.10.07. 16:15:45

Azóta van valami fejlemény az ügyben?

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2012.11.20. 12:00:26

A bundázás sajnos már rengeteg sportban jelen van, nem csak a fociban. Gyanítom sok dolog fog még a felszínre kerülni...
süti beállítások módosítása