Ligakupa vs. Tippmix – a tények magukért beszélnek - Sporttárs

Néhány bejegyzéssel korábban egyik társoldalunk felvetése nyomán írtam arról, hogy a magyar labdarúgó Ligakupa-mérkőzések miért is nem szerepelnek a Tippmix és a Tippmax felületeken. A felvetésre azt hiszem, most kaphattuk meg a tökéletes választ: a rendőrség ugyanis kedden nyomozást indított a Siófok – Pécs találkozó kapcsán felmerült visszaélési kísérletek ügyében.

Eddig annyit lehet tudni, hogy a Pécsi MFC ifjú – és az egyszeri futballbarát számára teljesen ismeretlen – játékosát, Törtei Tamást csalásra próbálták rávenni a siófoki vendégjáték alkalmával. A labdarúgó a történteket jelentette ugyan a klub illetékeseinek, de a hírek szerint mindezt későn tette, ráadásul még egy társával is korábban beszélte meg a dolgot, minthogy a vezetőknek szólt volna. Ennek következményeként – az MLSZ szabályzatának és a PMFC házirendjének, valamint etikai kódexének megszegésével – Törtei nem látogathatja a csapat edzéseit, és még az is könnyen elképzelhető, hogy a karrierjében ez olyan törés lesz, amelyet már nem lehet orvosolni a későbbiekben. Azt pedig senki ne gondolja, hogy a csalókat Törtei életútja a legkisebb mértékben is érdekli – nekik csakis a profit számít, az ahhoz vezető úton elhullók a legkevésbé sem.

Azt látjuk tehát, hogy ez a sorozat a fogadási csalók kedvelt célpontja lehet, mert a csapatok nem veszik komolyan, a játékosok pedig könnyen befolyásolhatók. És ez az oka annak, hogy egyetlen, önmagát felelős játékszervezőnek gondoló cég sem veszi fel a mérkőzéseket fogadási kínálatába – védve a sportot, a sportolót – hogy ne jussanak Törtei sorsára – és természetesen a sportfogadókat is.

4 komment

Címkék: mlsz felelős ligakupa pmfc fogadásszervező törtei tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://sporttars.blog.hu/api/trackback/id/tr853316834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2011.10.22. 10:41:28

mondjuk tippmixen gondolom amúgy is csak ötös kötésben volt a ligakupa ami a legdörzsöltebb fogadási maffiának is hazárdjáték lenne szóval ennek inkább csak jelképes üzenete van.

Jokerpofa 2011.10.22. 12:05:15

és mi van a teniszezőkkel?
www.svd.se/sport/41-tennisnamn-pa-svarta-listan_6563265.svd
ott csak 1 embert kell megvesztegetni, mégjobb a csalóknak, vagy nem?

igaz, ennyi erővel semmit nem kéne kínálni a tippmixnek, úgysem versenyképes, mindenkinek jobb lenne, ha bezárna

Gaspar Gil y Pollas · http://www.kulturtapas.com 2011.10.22. 13:15:13

Értem hogy nem ez a lényeg, de a háttér a Camp Nou, ugye?

üdv
www.kulturtapas.com

multi84 2011.10.22. 13:24:25

Jobban járt volna a szerencsétlen ha bundázik akkor mindenki leszarná így meg ő az áldozat, kérdés hogy ezek után ki az a hülye akit ha megkérdeznek akkor azt valaha elmondja bárkinek is...
süti beállítások módosítása